“Ділимося Хлібом” в Костопільському інклюзивно-ресурсному центрі №2


01 лютого 2023 року в м. Костопіль у рамках проєкту «Ділимося Хлібом» фахівцями КУ «Костопільський інклюзивно-ресурсний центр № 2» Костопільської міської ради спільно із Фундацією імені князів-благодійників Острозьких та за підтримки Street Child, проведено сесію інтеграції та включення дітей у суспільне життя громади шляхом спільного виготовлення та ділення хлібу з громадою.


Основною терапевтичною ідеєю заходу є навчити дітей, що кожен може робити добрі справи і це не потребує надмірних зусиль, а також, що кожна людина важлива та цінна!


Зустріч відбулася в затишній кав’ярні Кав'ярня "Rafinad", що облаштована за стандартами доступності. 


А у процесі приготування тіста та смачних булочок взяла ініціативу знана місцева майстриня з випікання хліба - Валентина ЖЕЛЄЗНА.


Діти гарно та з щирими емоціями брали активну участь в методиці хлібо-терапії: 

  • малювали на борошні свої стани; заплітали косичку з віри, любові, та надії;

  • формували калач безкінечного щастя та здоблювали його щирими бажаннями - символічними маковими зернятками. 


Ведучий тренінгу Ruslan Kraplych в партнерстві з Вікторія Наумович навчали дітей працювати з борошном та тістом. 


Допомагали створити творчу атмосферу психологи Інклюзивно-ресурсного центру Мира Стасюк  та Анна Воробей, а також до них долучилася психолог КУ "Центр надання соціальних послуг" Костопільської міської ради - Тома Дорошкевич.


Активну участь у допомозі приготування калачів взяла начальниця Управління освіти, культури, молоді та спорту Костопільської міської ради - Олена Дідух.


У випіканні хліба брали участь діти з особливими освітніми потребами та діти з числа внутрішньо переміщених осіб.


Фундація ім. князів-благодійників Острозьких розробила методику інтеграції та інклюзії внутрішньо переміщених осіб та людей з інвалідністю за допомогою проведення сесій виготовлення та ділення хлібу з місцевою громадою.


Паляницями діти поділилися з малозабезпеченими, багатодітними та неповними родинами, а також одинокими пенсіонерами м. Костопіль.


В рамках проєкту «Ділимося Хлібом», підтриманому Global Fund for Community Foundations методика хлібо-терапії була апробована та вдосконалена шляхом проведення 12 сесій у сільських та міських громадах Рівненщини.