Чому Університету потрібен фандрейзинг?




18 липня 2022 року, в рамках навчальної програми з фандрейзингу запропонованої Фундацією імені князів-благодійників Острозьких для переміщеного у м. Рівне Луганського державного медичного університету (ЛДМУ), робоча група із залучення фінансування (фандрейзингу) та міжнародного партнерства відвідала Національний Університет «Острозька Академія» м. Остріг. 

 В ході візиту відбулася не лише екскурсія у гостинній Острозькій Академії, яка була блискуче проведена співробітницею Університету пані Анастасією Хилинюк. Гостей з ЛДМУ також цікавила робота провідного Вишу у питаннях залучення ресурсів і міжнародного партнерства, завдяки чому було запроваджено новітні форми й методи роботи, посилено кадровий потенціал, урізноманітнена робота зі студентами й аспірантами, розвинена матеріально-технічна база НАУ Острозька Академія. 

До слова, Фундація імені князів-благодійників Острозьких, починаючи з 1996 року, допомогла утворити започаткованій, у той час, Острозькій Академії відділ міжнародної співпраці під керівництвом Василя Ханенка , першими кроками якого було здобуття бібліотечних фондів від іноземних Університетів (США, Канади інших країн), а також відкриття у 1997 році обмінної програми між українськими та канадськими студентами, в рамках діяльності міжнародної організації Канада-Молодь-Світ . Перші гранти від міжнародних донорів, за сприяння Фундації імені князів-благодійників Острозьких почала отримувати громадська організація студентів «Братство Спудеїв Острозької Академії». Далі завдяки студентській ініціативі та за підтримки викладачів було утворено перші безкоштовні консультаційні клініки «РRО-ВОNО», завдяки яким мешканці м. Острога та району могли отримувати безкоштовні юридичні консультації, підвищуючи при цьому кваліфікацію студентів-правників. Систему залучення фінансування доповнила зареєстрована, за підтримки Фундації імені князів-благодійників Острозьких, Фундація «Правничі ініціативи», що також, починаючи з 2001 року здобула гранти для розвитку юридичних сервісів та правозахисної діяльності.

Знайомлячись з фандрейзинговими здобутками і споглядаючи на результати невтомної праці співробітників і партнерських організацій Острозької Академії із залучення ресурсів з недержавних джерел, команда Луганського державного медичного університету у супроводі експертів Фундації імені князів-благодійників Острозьких буде планувати й організовувати фандрейзингову роботу таким чином, щоб забезпечити у максимально стислі терміни виконання інноваційних проектів та програм розвитку.