Чого досягнув форум у Диканці?





15 січня 2016 року, за підтримки Фундації імені князів-благодійників Острозьких, громадська організація «Зелене серце» та Диканський ландшафтний парк провели Форум сталого розвитку містечка Диканька, який модерував Голова ради директорів Фундації Острозьких Руслан Краплич.

Участь у форумі прийняли  понад 40 активних представників громади та громадських організацій (30%), влади (20%), бізнесу (45%), засобів масової інформації (5%) з Диканьки та Диканського району, 6 учасників Школи лідерства Всеукраїнської громадської організації «Мама 86» з Рівного, Києва, Миколаєва, Одеси, Луганська 5 представників наукових закладів і Фонду розвитку громад «Ініціатива» з м. Полтави.
Важливо, що фінансову підтримку форуму (понад 10 000 грн) надали  виключно місцеві підприємства та підприємці Диканьки.

У ході Форуму учасники намалювали карту проблем громади Диканьки та 5  найближчих сіл Диканського району, визначили понад 30 пріоритетних для вирішення проблем, що дуже важливими і терміновими для вирішення. Створили 5 робочих груп, які опрацювали  плани малих дій, які мають бути виконані в наслідок Форуму. Обговорили шляхи залучення ресурсів для виконання цих малих планів дій із зовнішніх та місцевих джерел, а також із регіональних програм, які фінансуються у Полтавській області з державного бюджету.

В рамках форуму було проведено благодійний аукціон, завдяки якому, протягом 15 хвилин, учасники пожертвували для проектів ГО «Зелене серце» на природоохоронні заходи в Диканському ландшафтному парку понад 3500 грн.


Учасники форуму запланували створити у 2016 році  стратегічний план розвитку Диканьки та району, а також щонайменше 2 наступних тренінги із проектного менеджменту та фандрейзингу, які допоможе організувати Фундація Острозьких.