ЯКУ СИСТЕМУ ФІНАНСОВОЇ ЖИТТЄЗДАТНОСТІ ЗБУДУЮТЬ ЗАКЛАДИ КУЛЬТУРИ?

27 листопада 2015 року голова Ради директорів Фундації імені князів - благодійників Острозьких Руслан Краплич протягом 20-хвилинного майстер-класу окреслив систему фінансової життєздатності закладів культури якої потрібно досягнути аби забезпечити процвітання галузі культури, для  учасників міжрегіонального семінару 20 керівників закладів культури та місцевих управлінь культури з 5 регіонів України та німецьких експертів розвитку культури й мистецтва, що відбувся у м. Рівному за підтримки  Гетте Інституту. 

Щоб довести репутацію ефектного промовця та ефективного фандрейзера Руслан Краплич запропонував обміняти свої візитівки на благодійні пожертви для Фундації Острозьких. Фінансовий результат: 55 грн.

Завдяки майстер класу учасники усвідомили, що система управління закладами культури й мистецтва має передбачати спрямування не менше 40% зусиль на залучення ресурсів з диференційованих джерел доходів і ще не менше 30% зусиль на розвиток зв’язків з громадськістю та соціального маркетингу. 

Досвід залучення ресурсів, накопичений Фундацією імені князів-благодійників Острозьких за 20 років зацікавив управління культури та закладів мистецтва (художні галереї) Запоріжжя, Одеси, Чернігова, де невдовзі можуть відбутися тренінги з фандрейзингу та майстер-класи Руслана Краплича.