Чому волонтерські організації посилюють менеджмент?

 10-11 листопада 2015 року в м. Чернігові, за методою та з використанням досвіду Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич провів курс «Управління та лідерство» для 20 лідерів 15 волонтерських організацій та груп , запалених майданом, які виборюють свободу та незалежність України готуючи волонтерів для бойових дій та постачання вояків  необхідними речами, для виживання та перемоги. Це вже 4-й навчальний курс, який проводиться в рамках Школи розвитку громадських організацій, організований центром «Апельсин» за сприяння ІСАР Єднання з коштів наданих АМР США та АМР Швеції.


В ході навчань учасники ознайомилися з сучасними теоріями лідерства, визначилися з можливостями застосування різних стилів управління для різних ситуацій, опрацювали моделі стосунків між керівниками й підлеглими, навчилися формулювати досяжні завдання та планувати їх виконання на основі чітко визначених пріоритетів. Оцінивши існуючу структуру будови своїх організацій, кожна з організацій учасників прописала процеси та результати систематичних і циклічно повторюваних дій, що призведе до підвищення їх ефективності. А також розібралися з системою руху фінансових потоків, які будуть вдосконалені за результатами навчань.



Вже цього року лідери волонтерських організацій стали депутатами місцевих рад тому отримані знання, досвід і навички менеджменту будуть використані для вдосконалення системи самоврядування не лише у волонтерських організаціях, але й в місті Чернігові та Чернігівській області.