Громадські активісти розвиватимуть громаду м. Дубно

1 липня 2014 року за підтримки Фундації імені князів-благодійників Острозьких на базі Дубенського музею-заповідника Дубенське товариство інвалідів з дитинства організувало майстер-клас Руслана Краплича «Проекти та гранти – погляд донорів»,участь у якому взяли 25 громадських активістів, які представляють 12 громадських організацій, ЗМІ, медичних, соціальних установ та навчальні заклади. 
Директор музею-заповідника «Дубенський Замок» Леонід Кічатий, привітав учасників та відновлення співпраці з Фундацією Острозьких очолюваної ним установи і громади міста.



У ході майстер-класу учасники відпрацювали навички представлення себе та своїх організацій перед потенційними фінансовими партнерами, отримали вичерпну інформацію про найважливіші розділи проектних пропозицій для донорських організацій та програм міжнародної технічної допомоги для України, задля здобуття грантів, які вирішуватимуть найактуальніші проблеми та забезпечать потреби громади м. Дубна. Головний акцент було зроблено на процедури прийняття рішень експертними радами донорських інституцій та системі підготовки якісних проектів робочими групами громади. Окрім  20- сторінкового конспекту, учасники отримали короткий довідник донорських організацій, до яких можуть звертатися громадські та благодійні організації, а також органи місцевого самоврядування. 

Як член Ради Директорів, Руслан Краплич повідомив, що Фундація Острозьких  також готова розглянути проекти від громадських організацій, ЗМІ, ініціативних груп громадян та соціальних установ, включно з музеєм-заповідником, які передбачають мобілізацію громади м. Дубна для вирішення вважливих проблем і забезпечення потреб громадян, а також представлення та захисту інтересів вразливих груп. Як правило, Фундація Острозьких дофінансовує проекти у розмірі до 1000 у.о. (в національній валюті), таким чином, щоб частка Фундації не перевищувала 50% від повної вартості проекту.

За повідомленням організатора події, Миколи Мандзюка, після майстер-класу відбулася коротка нарада з активістами Дубенського товариства інвалідів з дитинства за участі Руслана Краплича, в ході якої було обговорено подальші кроки подальшої співпраці з Фундацією Острозьких, про реалізацію якої буде сповіщено додатково.