Євромайданівці будуватимуть нове життя по новому



23 – 24 червня 2014 року для 18 активістів громадського руху «Вільний Чернігів»  Руслан Краплич – радником Фундації імені князів-благодійників Острозьких провів  практикум зі «Стратегічне планування». Важливим фактом є те, що усі витрати з організації семінару (оренда приміщення, роздаткові матеріали, харчування, проїзд/проживання та гонорар тренера) було сплачено за кошти активістів .Чернігівського Євромайдану. Без очікування зовнішньої підтримки з боку міжнародних донорів. Як зазвичай це роблять громадські організації. 



Під час групової роботи учасники визначилися з місією своєї подальшої діяльності: «Динамічно та гармонійно розвивати вільне місто Чернігів за участю усіх мешканців міста».
Також, було візуалізовано перспективи розвитку Чернігова на найближчі п’ять років та основні напрямки діяльності громадського руху «Вільний Чернігів». А саме:
- група «Кольори та символи». Поширення серед жителів державних прапорів, жовто – блакитних  стрічок, патріотичні малюнки та графіті на парканах та підземних переходах.
- група «Відкритий Університет». Просвіта чернігівців з питань місцевого самоврядування, державних органів влади, економічного/соціального/культурного розвитку м. Чернігова.
- група «Виборчі ініціатива». Просвіта та активізація виборців до парламентських та місцевих виборів. Навчання членів ДВК, ОВК та офіційних спостерігачів від ЗМІ.
- група «Інформаційний супровід». Інформування чернігівців про діяльність громадського руху «Вільний Чернігів».

«Все тільки починається» - впевнилися чернігівські євромайданівці, коли завершили розробку стратегічного плану.