Як здобути фінансову життєздатність і розвивати між-кордонний туризм?


26-27 червня 2014 року експерт з фандрейзингу та розвитку Руслан Краплич, послуговуючись досвідом Фундації імені князів-благодійників Острозьких, допоміг 25 представникам 17 громадських організацій і сільських голів  із 5 районів Волинської області та м. Луцька відповісти на питання: Як здобувати фінансову життєздатність громадських організацій, які готують і реалізують проекти розвитку між-кордонного туризму в регіоні сусідства України – Польщі – Білорусі?  Подія відбулася в рамках проекту «Планета ідей – транскордонний трансфер знань в сфері залучення інвестицій для розвитку прикордонного туризму», що фінансується Європейським Союзом (Програма Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013).


Головним здобутком курсу було опрацювання системи побудови фінансової життєздатності, яку має побудувати неприбуткова організація. А також детальне обговорення 20 способів (інструментів) залучення ресурсів та фінансів, окрім коштів, які можуть бути надані міжнародним донором на виконання діяльності в сфері економічного розвитку і туризму.

В ході «Практикуму з управління моніторингу й оцінки проектів транскордонного туризму» відбулися зустрічі з представниками Міжнародного бюро співпраці з Білостока (Польща) і Гродненське обласне відділення «Республіканського туристсько-спортивного союзу», які розповіли про здобутки розвитку туризму в своїх регіонах і обговорили  наступні партнерські проекти з українськими організаціями та сільськими радами.