Розвиток туризму Волині в одній матриці


24-25 квітня 2014 року понад 30 представників громадських організацій та місцевих самоврядувань прикордонних районів Волинської області за допомогою експерта  Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслана Краплича навчалися використовувати логіко-структурну матрицю  для підготовки, виконання й оцінювання проектів в сфері туризму. 



В ході навчань учасники отримали теоретичні знання та відпрацьовували практичні навички складання логічної структури проектів, засвоїли 4 критерії якісного вибору проблем, які посильно вирішити в рамках проекту, формулювати стратегічну й динамічні мету та завдання проекту. Складати компоненти, внески й результати проектів. Для багатьох учасників важливим було визначення силового поля груп ключових учасників і обставин, які впливають на досягнення чи провал успішності проекту й складають припущення й ризики. 
Окрім того, учасники навчань, які працюють над проектними ідеями мали можливість отримати індивідуальні консультації від тренера.

Громадські активісти та представники органів місцевого самоврядування відзначали, що такі навчання є потрібними та важливими, оскільки допомагають формувати практичні навички у підготовці проектних заявок, дають можливість обмінюватись досвідом з іншими організаціями, що працюють в сфері туризму. Вони також відзначили високий рівень проведення тренінгу та його практичну спрямованість.
Протягом травня 2014 року відбудуться ще 2 подібних навчання. В ході яких учасники матимуть змогу підготувати свої проекти та спланувати їх подальшу організаційну і фінансову життєздатність.

Навчання відбуваються в рамках проекту «Планета ідей – транскордонний трансфер знань в сфері залучення інвестицій для розвитку прикордонного туризму» для представників органів місцевого самоврядування та організацій, що працюють в сфері туризму. Даний проект реалізується Волинським обласним фондом підтримки підприємництва спільно з Гродненським обласним відділенням громадського об’єднання «Республіканський туристично-спортивний союз» (Білорусь) та Центром Промоції Інновацій та Розвитку з м. Білосток (Польща) в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013», яка фінансується Європейським Союзом. В  результаті реалізації проекту передбачається спільна підготовка та подання проектних заявок до міжнародних донорських організацій та реалізація спільних туристичних проектів.