НОВА ТРЕРСЬКА ГРУПА ГОТУЄ НАВЧАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

26-28 березня 2014 року МБФ «Українська фундація громадського здоров’я»* організувала тренінг з розробки навчальних інструкцій для підготовки нових співробітників. Який провели тренери Фундації князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич та Руслана Кашина у рамках ваучеру «Покращення технічної спроможності надавачів ВІЛ-послуг в Україні через NGO Marketplace», що виконується за грантовою угодою між Pact Inc. (США) та ІСАР «Єднання». У тренінгу взяли участь 18 співробітників УФГЗ, а також партнерських організацій з Києва та Донецька.

Під час тренінгу фахівці отримали теоретичні та практичні знання, необхідні для  розробки інструкцій для навчання нових фахівців та волонтерів даним методикам та моделям.  


Учасники розглянули особливості навчання дорослої аудиторії та зясували, чому з дорослими часто не працюють схеми, що успішно працюють для школярів та студентів. Дізналися, які завдання має виконати тренер протягом перших 20 хвилин, щоб тренінг пройшов успішно. Також фахівці організацій розглянули модель навчання дорослих за Девідом Колбом.

На основі отриманих знань, фахівці УФГЗ та партнерських організацій розробили 3  інструкції для: (1) тренінгова сесії за питань організації діяльності та надання послуг молоді, уразливої до ВІЛ, в умовах центру денного перебування та соціальних квартир; (2) організації просвітницько-профілактичної роботи з ВІЛ/СНІДу для підлітків групи ризику ( в умовах аутріч та за програмою «Сходинки»);  (3) тренінгу з мультидисциплінарного ведення випадку. Протягом 3-го дня тренінгу тренерські групи учасників провели сесії за розробленими інструкціями. Отримали від тренерів та колег коментарі та поради щодо структури тренінгових сесій, включених вправ, тренерської майстерності. 

За результатами апробації навчальних інструкцій  та з метою обміну досвідом та подальшого удосконалення інструкцій учасники візьмуть участь у супервізійній зустрічі, яка запланована на травень 2014 року.


*УФГЗ та партнерські організації мають багаторічний досвід роботи у сфері профілактики ВІЛ та допомоги жінкам та молоді у складних життєвих обставинах, запровадили ефективні підходи та моделі роботи з цими групами – зокрема, мультидисциплінарне ведення випадку, програми профілактики ВІЛ для підлітків груп ризику, надання послуг для уразливої до ВІЛ молоді в умовах центрів денного перебування та соціальних квартир.