Як спланувати та швидко відчути зміни в діяльності громадської організації?


Одне з ключових питань, над яким працювали 27-28 липня 2013 року під час  семінару – практикуму на тему «Стратегічне планування в роботі громадських організацій».


Про цілі, завдання, результати розповідає тренер семінару Руслан Краплич: «Дуже важливо, тим організаціям, які тільки починають свою роботу, чітко визначити місію. Місія – це причина, з якої створюється організація! 


Стратегічний план мусить розкрити бачення майбутнього, аби всі члени організації, на основі цього плану, ставили реальні цілі та виконували поточні завдання. 
Безперечно, перед тим як формувати план – потрібно здійснити аналіз того, що є в нашій організації, чого/кого нам не вистачає для досягнення цілей, що відбувається у зовнішньому середовищі, хто буде нашим прихильником, опонентом. Результатом семінару мають стати: чітко визначена місія, чітке бачення майбутнього, реалістичні завдання на 2013 – 2014 роки»

Власними враженнями стосовно семінару та планами роботи поділилися учасники семінару.
«Я задоволена тим, що стала учасницею семінару, тому що він дає змогу проаналізувати всю поточну роботу організації, визначитися з місією та цілями. Тепер у мене інше бачення, інші (нові) підходи до роботи» - розповідає Олена Гедіна (Прилуцький благодійний фонд «Європа»).


«Наразі, за допомогою персоналу МГО ЦПМ «Апельсин», плануємо завершити роботу над статутом організації та зареєструвати її. Першим напрямком діяльності громадської організації буде культура, а саме проведення концертів альтернативної та рок-музики» - ділиться планами Сергій Крицький (Менська ініціативна група «Блискавка»).


Руслан Краплич завершив семінар такими словами: «Насправді, будь – яке планування призначене для того, щоб зекономити час, не робити зайвих помилок, тому що люди, які прагнуть відчути зміни від своєї діяльності, очікують, що зміни відбудуться негайно. Насправді ж «Швидко» це – повільно, осмислено і без зупинок!»



Учасники семінару – 20 представників громадських організацій та ініціативних груп Чернігівської області. 

Тренер семінару – Руслан Краплич (член ради директорів Фундації імені князів – благодійників Острозьких, м. Рівне). 
Це вже третій семінар, що відбувся в рамках проекту «Молодь Чернігівщини – авангард демократичних змін!», який реалізує МГО «Центр прогресивної молоді «Апельсин»» за фінансової підтримки Національно Фонду розвитку демократії (NED).
Менеджер по зв’язкам з громадськістю
МГО «Центр прогресивної молоді «Апельсин»
Дмитро Лук’янов