Вісник благодійництва №2(8) осінь 2010р "Благодійництво і бізнес"

Часто чуємо питання: які вигоди від заняття благодійністю?
Найцікавіше, що це питання задають не тільки закоренілі бізнесмени, але прості громадяни і навіть, як не дивно, представники благодійних фондів в тому числі програм міжнародної технічної допомоги для України.
У досвідчених в справах благодійництва звісно є відповідь на таке питання: «Благодійність – це не спосіб отримати – це спосіб віддати».
Але така відповідь не всіх задовольняє, оскільки не до кінця зрозуміло – для чого ж віддавати?
А відповідь на це питання приводить до роздвоєння особистості навіть досвідчених артистів розмовного жанру на теми філантропії. І вони самовпевнено промовляють, мовляв благодійництво слід продавати!
Віддавати і продавати – це щось подібне чи все ж протилежне?

Проблема тут не у полеміці, а в сповідуваних цінностях і розумінні Законів природи, що діють аналогічним чином у суспільному житті.
Люди, орієнтовані на здобуття (їх легко помітити через жадібність не лише до грошей, але, на приклад - овацій на свою честь) звісно прагнутимуть щось значне отримати від свого незначного вкладу. Тому вони довго обирають псевдоблагодійні об’єкти для інвестування,
які здатні принести дивіденди.
А от ті хто розуміє дію Закону природи ( на приклад, обміну енергії чи відмови) знає, що ніколи не отримаєшдо тих пір поки не почнеш віддавати, так само як не забити цвяха у дошку, поки не відведеш у зворотному напрямку руку (для розмаху).
Математики, що розуміють як діють цифри у відповідності з Законами природи, знають, що збільшення (примноження) відбувається тоді коли відбувається ділення.
Так само як одноклітинний організм може вирости, внаслідок ділення клітини на 2, а потім більше і більше у прогресивному розвитку.
Тепер давайте подивимося на прогресивний Світ, який переживає фінансову кризу. Мільярдери та мільйонери отримують збитки від діяльності своїх бізнесів, але один перед одним роблять пожертви у мільйони та мільярди на добрі справи.
Думаєте вони схибнулися? Чи все ж вони розуміють як діє Закон природи і яка спільність чи різниця між бізнесом і благодійництвом?
Будь яка релігія твердить приблизно однаково: можна не розуміти Закони дані Творцем – достатньо вірити та чинити як заповідано.
Будь благодійником – дане Тобою примножиться і повернеться до Тебе ж. Головне не переплутати в слушний час: віддати (поділитися) чи продати (отримати).
А ще важливо не змішувати во єдино ці протилежності.
Нічого доброго не відбудеться від з’єднання «+» і «-», якщо мова йде про високу напругу електроструму.

Бути благодійником легко – просто зроби пожертву.

З готовністю до партнерства, співредактори Руслан Краплич та Владислав Кучереносов.

В цьому числі журналу Ви зможете прочитати про:

- Фотовиставки в боротьбі з кризою;

- Битва Українських міст, або в боротьбі народжуєтсья істина;

- Доступ до інформації. Області роблять значні кроки до удосконалення  публічних бібліотек;

- Благодійні бенкети УКУ;

- ІІІ-й Екуменічний Соціальний тиждень у Львові;

- Ендавменти та законодавчі документи;

а також багато чого іншого - загалом 23 статті про соціальні та благодійні ініціативи в Україні.

Журнал можна замовити в редакції, а саме в Фундації імені князів-благодійників Острозьких.